Израелският премиер Бенямин Нетаняху описа Газа във вторник като анклав на Ислямска държава в Ирак и Сирия (ДАЕШ).

"Правим всичко необходимо, за да унищожим Хамас в Газа. Ще демонтираме неговата терористична машина, ще демонтираме политическата му структура. Ще положим всички усилия, за да освободим нашите заложници. И ще положим всички усилия, за да не допуснем палестинските цивилни да пострадат", каза Нетаняху на съвместна пресконференция с френския президент Еманюел Макрон.

Нетаняху също благодари на Макрон за подкрепата на Франция за неговата страна, отбелязвайки, че "както през Втората световна война, когато французите подкрепяха антинацистката съпротива, днес международната общност се обединява в подкрепа на Израел".

Макрон отбеляза, че процесът за постигане на мир в Палестина изисква "решително подновяване" след атаките на Хамас срещу Израел.

Макрон призова членовете на международната общност, които се присъединиха към борбата срещу Ислямска държава в Ирак и Сирия (ДАЕШ), да разширят усилията си срещу Хамас.

По-рано през деня, след среща с израелския президент Исак Херцог, Макрон подчерта, че близкоизточната страна няма да бъде "оставена сама във войната срещу тероризма".

Макрон: Борбата срещу "Хамас" "трябва да бъде без милост, но не и без правила
Обновена

Макрон: Борбата срещу "Хамас" "трябва да бъде без милост, но не и без правила

Той предупреди за рисковете от регионален конфликт