Премиерът Бенямин Нетаняху във вторник изрази подкрепа за позицията на американския президент Доналд Тръмп срещу иранската агресия.

Налице е ново възраждане на отношенията между нас и много от нашите арабски съседи и много неарабски мюсюлмански страни. Ние сме единни в желанието си да спрем иранската агресия, каза Нетаняху.

Той направи изявлението по време на събитие, което отбеляза една година от преместването на американското посолство в Йерусалим.

Израел и всички страни от региона, както и всички останали държави, които търсят мир в света, трябва да застанат заедно със САЩ срещу иранската агресия. Трябва да продължим да укрепваме Държавата Израел и необходимия съюз с Америка, добави той.

Тръмп отрече съобщението на "Таймс" за 120 000 войници срещу Иран

Тръмп отрече съобщението на "Таймс" за 120 000 войници срещу Иран

Защото, ако войната избухне, "ще изпратим дяволски много повече войски"

Коментарите на Нетаняху дойдоха, когато Вашингтон разположи самолетоносач и ядрени бомбардировачи в Залива в резултат на заплахи от Иран.

В понеделник Тръмп предупреди, че "Иран ще страда много", ако работи срещу интересите на САЩ.

Напрежението между САЩ и Иран се увеличи вследствие на оттеглянето на САЩ от ядрената сделка с Иран и налагането на санкции срещу Ислямската република.

Нетаняху е привърженик на политиката на Тръмп по отношение на Иран. През ноември, когато Тръмп отново наложи санкции срещу Иран след оттеглянето от сделката, Нетаняху приветства този ход като "исторически ден".

Иран към Тръмп: Ще те ударим в муцуната

Иран към Тръмп: Ще те ударим в муцуната

Напрежение в Персийския залив

Миналата седмица, след като Иран обяви, че ще намали някои ангажименти в рамките на ядрената сделка, Нетаняху обеща, че Израел ще попречи на Иран да придобие ядрени оръжия.

Президентът на Иран Хасан Рохани заяви, че Ислямската република е "твърде велика, за да бъде сплашвана от някого", докато напрежението със САЩ расте.

Тръмп отрече съобщението на "Ню Йорк таймс", че неговата администрация планира да изпрати до 120 000 войници в Близкия изток в случай на военни действия с Иран, но заяви, че ще изпрати "много повече", ако войната избухне.