Нямаше да съм мъжът, който съм днес, ако тя не беше до мен.

Тези мили думи написа американският президент Доналд Тръмп за жена си в e-mail покани, които разпрати до отбрани по повод рождения ден на половинката му Мелания. Той също така нарича жена си своя скала и фундамент, пише Daily mail.

Американският президент разкрива, че Мелания е основата на тяхното семейство, а семейството е едно от най-големите житейски удоволствия.

Да служиш като първото семейство на Америка е наистина голяма привилегия, допълва той.

Този месец нашето семейство е в очакване на един много специален ден, присъединете се към нас за отбелязването на рождения ден на първата дама и моята красива, скъпа на сърцето ми и изключителна съпруга Мелания, казва още Тръмп.

Тя е невероятна майка за нашия син, пише президентът и не спира с хвалбите - "Гордея се с нейните постижения."

Мелания Кнавс е родена на 26 април 1970 г. в Ново Место в югоизточната част на Словения (тогава част от Югославия). Тя е дъщеря на Амалия Улчник и Виктор Кнавс. Баща ѝ е от близкия град Радече. Майка ѝ е от село Рака. Той се занимава с дистрибуция на коли и мотори от близкия завод, а тя е шивачка, правеща модели за детски дрехи. Мелания има сестра - Инес, и по-голям полубрат от предишна връзка на баща ѝ, когото, според слуховете, никога не е срещала. Придобива постоянно жителство в Съединените щати през 2001 г., а американско гражданство през 2006 г.От 20 януари 2017 г. е първа дама на 45-ия президент на САЩ.