Консенсус на Г-20. Това поиска в изказването си по време на форума в аржентинската столица мексиканският президент Енрике Пеня Нието, предаде Prensa Latina. 

В последния си ден като действащ президент, той се обяви за общи решения по общите проблеми и отбеляза колко е трудно да се стигне от дискусии до действия. 

Международната общност се нуждае от решения, настоя той. 

Г-20 започна на фона на протести и напрежение в Аржентина

Г-20 започна на фона на протести и напрежение в Аржентина

Путин и Тръмп се разминаха, без да се поздравят

Припомняме, че Г-20 се провежда на фона на напрежение заради протестите в Буенос Айрес и разногласията на страните по редица въпроси. 

Докато западните лидери посрещнаха хладно престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман заради случая "Кашоги", то руският президент Владимир Путин се ръкува с него изключително топло. 

Путин и Мохамед бин Салман със сърдечна среща на Г-20

Путин и Мохамед бин Салман със сърдечна среща на Г-20

Западът изолира принца на форума в Буенос Айрес

В същото време Путин и американският му колега Доналд Тръмп се разминаха в кулоарите, без да се поздравят. Тръмп отмени планираната среща с Путин заради напрежението между Русия и Украйна. 

САЩ, Канада и Мексико се подписаха под ново търговско споразумение, което заменя Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) от 1994 година. 

С интерес се очаква планираната в събота вечеря между Тръмп и китайския президент Си Дзинпин. Срещата може да установи дали двете държави ще прекратят търговската война или САЩ ще увеличат митата от 1 януари 2019 г.

"Мисля, че сме много близо да направим нещо с Китай", обяви Тръмп.