Най-малко 20 души са били убити в сблъсъци в затвор в граничния със САЩ мексикански град Суидад Хуарес, съобщи БиБиСи.

По данни на властите има и много ранени. Припомняме, вчера повече от 1 500 мексикански военни нахлуха в граничния в разкъсвания от нарковойни регион с цел да установят контрол над него. За момента броят на жертвите на конфликтите между различните дилъри надхвърли 2 000.

Рано тази сутрин между три различни наркогрупи са избухнали сблъсъци, при които са били наръгани десетки души. Други са били пребити до смърт.

В телевизионен репортаж е показан затвора, станал арена на боевете между наркобосовете. От излъчения материал се вижда пушек от една от килиите от сградата, където осъдените излежават присъдите си. След  сблъсъците в затвора, продължили няколко часа, органите на реда са успели да възвърнат контрола над сградата, уточнява БиБиСи.

В началото на февруари Съединените щати изразиха готовност  да увеличат помощта, която американската армия оказва на мексиканските власти в борбата с наркокартелите.

Успоредно с това беше съобщено, че доброто въоръжение на мексиканските наркотрафиканти се дължи на доставки именно от Америка.