Към 17 часа продължават разпитите на 18 български граждани, задържани при инцидента между привърженици на ФК "Левски" (София) и ФК "Хайдук" (Сплит) в град Задар, Хърватия. Това съобщи българското посолство в Загреб.

Българското посолство е спомогнало за осигуряването на още двама преводачи и адвокат на задържаните български граждани. Сънародниците ни са задържани за срок до 24 часа. Възможно е срещу тях да не се повдигнат обвинения.

Припомняме, през нощта на 12 срещу 13 юли беше запалена колата на привърженик на българския футболен отбор "Левски" (София) в хърватския град Задар. Поводът за подпалването е възникнал спор между привърженици на ФК "Левски" и ФК "Хайдук" (Сплит).

Разпитват 18 фенове на "Левски" в Хърватия
Обновена

Разпитват 18 фенове на "Левски" в Хърватия

Запалиха колата на фен на "Левски" в хърватския град Задар

Полицията в Задар беше задържала за разпит общо 22 привърженици на "Левски", за които се смята, че може да са участвали в поредица от сблъсъци с фенове на противниковия отбор през изминалото денонощие. Няма данни за тежко пострадали български граждани, освен трима, които са с леки телесни наранявания и им е оказана помощ в местна болница.

От посолството допълниха, че четиримата българи, които останаха без автомобил, ще бъдат транспортирани с полицейска кола до автогарата в града. От Задар те ще отпътуват за Загреб за издаване на временен паспорт на един от тях, чиито лични документи са изгорели при инцидента.

Българското посолство остава в постоянен контакт с местните власти и българските граждани.

От МВнР напомнят за дежурния телефон на българското посолство в Загреб: 00385 984 69 808