Илън Мъск, не толкова бързо!

Милиардерът обяви, че е получил "вербално" одобрението на правителството фирмата му за инфраструктура The Boring Company да изгради "хиперлуп", свързващ Ню Йорк със столицата Вашингтон, информира NBC.

Свръхскоростната транспортна система ще замени конвенционалните влакове с малки капсули, които ще се движат в малки тръби. Вакуумът ще доведе до малко аеродинамично съпротивление, позволявайки им да се движат със свръхзвукова скорост. Според Мъск дистанцията между двата града ще бъде вземана само за 29 минути.

С автобус от Вашингтон до Ню Йорк е около 4-5 часа, а с влак - три часа и 20 минути средно. Със самолет е под час, около 45 минути.

Мъск не уточни от коя правителствена агенция е получил одобрение за проекта. Той има тесни контакти с Белия дом. Милиардерът беше член на съвет с икономически съветници на президента Доналд Тръмп, но се оттегли след решението на американския лидер да изтегли САЩ от Парижкото споразумение.

Илън Мъск поясни, че все още има много работа, за да се получи официално одобрение, но е оптимист, че това ще стане бързо.