Пакистан ще следи подозрителните случаи на коронавирус с технология за следене на телефоните, която се използва от военното разузнаване за проследяване на терористи, пише "Дейли телеграф".

Поставена е задача на пакистанската армия да проследява и открива подозрителни случаи, а също да използва и войници за принудително налагане на карантина, където е необходимо.

Пакистан потвърди първи случаи на коронавирус

Пакистан потвърди първи случаи на коронавирус

Министърът на здравеопазването на страната Зафар Мирза потвърди първи два случая на коронавирус в азиатската държава

Технологията за подслушване на телефони е създадена за следене на местни терористи, но сега ще бъде използвана за установяване на локацията на тези, които могат да са заразени с коронавирус.

Заразените с коронавирус в Пакистан са над 11 000, а починалите са 237. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,5 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 178 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 2,7 млн. случая и над 190 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 744 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".