Образуваха се опашки пред хранителните магазини в Токио, след като властите призоваха хората да си останат по домовете, за да се предотврати разпространение на коронавируса, информира "Ройтерс".

Бум на коронавируса в Токио - епицентъра на заразата в Япония

Бум на коронавируса в Токио - епицентъра на заразата в Япония

Губернаторът на Токио Юрико Койке призова да не се излиза

След като в сряда губернаторът на Токио Юрико Койке призова японците да ограничат движението до 12 април и особено през този уикенд, хората се насочиха към хранителните магазини, за да се запасят с всичко необходимо - от нудъли и ориз до тоалетни принадлежности и плодове и зеленчуци, въпреки че властите предупредиха да не се прекалява с провизиите.

Тази седмица Токио регистрира увеличение на случаите на коронавирус, като вчера съобщи за 47, с които общо се увеличиха до 259. Междувременно днес Койке потвърди за още 40 нови случая в Токио, с които се увеличават до 299. В цялата страна има над 1400 заболели и 47 починали, като не се включват тези, които бяха поставени под карантина на круизен кораб през миналия месец.

Отложиха Олимпийските игри в Токио за 2021 г. заради коронавируса

Отложиха Олимпийските игри в Токио за 2021 г. заради коронавируса

Това стана след разговор между японския премиер и шефа на МОК

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 465 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 21 000. Регистрирани са случаи в 199 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 530 000 случая и над 24 000 починали в 176 държави, възстановили са се около 122 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".