Папа Франциск е болен и пропуска планирана литургия с римски духовници в четвъртък. Ватикана коментира, че 83-годишният понтифик има "леко неразположение" и ще продължи с останалата част от планираната му работа в четвъртък, но Франциск "предпочете да остане близо до Санта Марта", хотелът на Ватикана, където живее, съобщава АП.

Ватикана не коментира естеството на болестта му, но папата беше видян да кашля и да духа носа си по време на литургия в сряда.

Съобщението е на фона на огнище на коронавирус в Италия, където има повече от 400 заразени. В Рим имаше три случая, но и тримата заразени са излекувани.

Франциск трябваше да посети базиликата "Св. Йоан Латеран" и да се срещне с духовенството в Рим и за литургия в началото на Великия пост. Папата е епископ на Рим, но делегира ежедневното управление на архиепископията на викарий.

Франциск като цяло се е в добро здраве, но е загубил част от единия си бял дроб като млад заради респираторно заболяване и страда от ишиас, което затруднява ходенето.

Вчера, по време на публична проява папата се ръкува с вярващи на първия ред, целуна бебе, минавайки през площада "Свети Петър" и поздрави гостуващите епископи, които обаче изглежда се въздържаха да целунат пръстена му или да го прегърнат, както обикновено правят.

424 души са заразени в Италия, коронавирусът удря европейските пазари

424 души са заразени в Италия, коронавирусът удря европейските пазари

Германия предупреди, че е в началото на епидемия