Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси изрази в писмо до демократите увереността си, че кандидатът им Джо Байдън ще събере достатъчно гласове на президентските избори в САЩ, за да спечели битката за Белия дом

"Изборите за Джо Байдън ще бъдат исторически, с гласовете на рекордните 70 милиона американци", пише Пелоси. Трябва да запазим търпение, докато се изчисляват гласовете и да гарантираме, че всеки американски избирател има думата".

Байдън е само на 6 електорални гласа от победата, но броенето на гласове в ключови за резултатите щати продължава и може да отнеме дни.

Байдън: Вярваме, че печелим президентските избори в САЩ
на живо

Байдън: Вярваме, че печелим президентските избори в САЩ

Демократът се нуждае само от победа в Невада, където в момента води

Припомняме, че демократите запазват контрола си в Камарата на представителите, но пътят им към получаване на мнозинство в Сената се стеснява, след като няколко сенатори от Републиканската партия успяха да блокират щурма на силната опозиция, съобщават медии.

Демократите, които спечелиха по-малко места в долната камара от предвижданото от тях, не успяха да вземат някои ключови сенатски места. Надяваха се на голяма "синя вълна".