Въоръжени лица откриха огън по автомобил, принадлежащ на главната прокуратура на Афганистан в понеделник, при което загинаха всички петима души вътре, включително двама прокурори, съобщи официален представител.

Никой не е поел отговорност за атентата в столицата Кабул, но повечето такива атаки са приписвани на местен клон на групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ).

Талибаните намалиха атаките си след подписването на мирно споразумение със САЩ по-рано тази година. Те са отрекли каквото и да било участие в стрелбата и са заявили, че ще разследват. 

Талибаните поеха отговорност за атентат, притискат Кабул за размяна на пленници и преговори

Талибаните поеха отговорност за атентат, притискат Кабул за размяна на пленници и преговори

Най-малко седем души от разузнаването са убити при атака с кола бомба

Джамшед Расоли, говорител на прокуратурата, заяви, че прокурорите са членове на екипа, който контролира освобождаването на талибанските затворници като част от споразумението със САЩ. 

В началото на юни ДАЕШ пое отговорност за атентат в джамия в Кабул, при който загинаха двама души, включително духовно лице. Осем богомолци бяха ранени.

Седмица по-късно друг духовен водач и трима богомолци бяха убити при взрив на бомба в друга джамия в Кабул. Осем души бяха ранени при това нападение.