Севернокорейските военни са провели изпитания на свръхтежка многозарядна система за изстрелване на ракети, предаде централната телеграфна агенция на страната.

Съобщава се, че изпитанията са преминали успешно и се предвижда в най-скоро време системата да бъде на въоръжение в подразделенията на севернокорейската армия. Според официалната информация, при последните опити са проверявани тактико-техническите характеристики на системата.

Северна Корея изстреля неидентифициран снаряд

Северна Корея изстреля неидентифициран снаряд

Преди това Пхенян изстреля две балистични ракети с малък обсег

Вчера Южна Корея съобщи, че Пхенян е изстрелял неидентифицирана ракета към Японско море.

Въпреки резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, забраняващи на Северна Корея каквито и да било изпитания на балистични ракети, това е четвъртото изстрелване на ракета от севернокорейските военни през последния месец.

На 2 март бяха изстреляни няколко балистични ракети с малък обсег. На 9 март Северна Корея изстреля три ракети към Японско море. Те прелетяха около 200 километра на височина от 50 километра над морското равнище без да достигнат изключителната икономическа зона на Япония. На 21 март бяха изстреляни още две ракети. Те прелетяха около 410 километра на височина до 50 километра.