Жертвите на коронавируса 2019-nCoV в Китай вече са 1016. За денонощие са починали 108 души, 103 от които са в провинция Хубей, където се намира епицентърът на заразата, предадоха информационните агенции.

Към полунощ на 10 срещу 11 февруари потвърдените случаи на инфекцията в Китай са 42 638 - за последните 24 часа броят им е нараснал с 2478, от които 2 097 са в Хубей. В болниците се намират 37 626 пациенти с вируса, като 7333 са в тежко състояние. Изписани са 3 996 души.

Близо всеки пети случай на коронавирус в Китай може да е с фатален край

Близо всеки пети случай на коронавирус в Китай може да е с фатален край

Учени от Центъра за анализ на инфекциозните заболявания по света са установили, че общото ниво на смъртност на случаите (CFR) на заболели от коронавируса в провинция Хубей представлява 18%.

Припомняме, извън Китай са регистрирани случаи на заразяване в 24 страни. Един пациент почина във Хонконг, още един - във Филипините.

Днес в Женева започва двудневният глобален форум на Световната здравна организация, на който ще бъдат одобрени мерки за борба с коронавируса. В него ще участват 400 експерти от различни страни.

Основната цел е да се обединят усилията за разработване на методи за лечение и на ваксини. Сред темите, които ще се дискутират, е определянето на източника на щама, размяната на биологични проби и генетичен материал.

СЗО: Коронавирусът извън Китай може би е само „върхът на айсберга”

СЗО: Коронавирусът извън Китай може би е само „върхът на айсберга”

Тедрос Адханом Гебрейесус отправи предупреждението, докато Китай се опитва да се върне към нормалния ритъм