Лондонската полиция разглежда случая като пътнотранспортно произшествие, а не като "инцидент, свързан с тероризъм", съобщи в Туитър Скотланд ярд.

Лондонската служба за спешна помощ е оказала помощ на 11 души. Повечето пострадали са с наранявания по главата и краката. Деветима са откарани в болница.

Полицията на Лондон е резервирана за днешния инцидент да бъде определен все още като терористичен акт, предаде Ройтерс.

Припомняме, че край Музея по естествена история в Лондон кола блъсна пешеходци. По тази причина от полицията заявиха, че все се въздържа да прави заключения за инцидента.

Няколко души пострадаха след като кола се вряза в пешеходци в Лондон

Няколко души пострадаха след като кола се вряза в пешеходци в Лондон

На мястото има няколко линейки

Това противоречи на направен малко по-рано коментар, че случаят не се разглежда като свързан с тероризма, предаде Ройтерс.

Няколко души пострадаха в Лондон след като автомобил се качи на тротоара край Музея по естествена история. Това е в западната част на британската столица. На мястото има няколко линейки и полицейски автомобила.

Шофьорът е арестуван. Все още не са известни мотивите му, както и дали става дума за инцидент или терористично нападение.

Според очевидци, автомобилът се е движил с висока скорост по булеварда, след което се е качил на тротоара и е помел пешеходците.

Нивото на опасност от атентати във Великобритания е на предпоследната степен. Три от петте нападения от началото на годината, бяха извършени с превозни средства.