В Северна Македония полицията са успели да прекъснат международен канал за транспортиране на наркотици от Албания през Република Северна Македония, с крайна цел - Гърция и са задържали около 86 кг марихуана на стойност около 300 000 евро. Едно лице е лишено от свобода, съобщават от МВР.

Вчера сутринта на входа на Прилеп полицаи от КАТ са дали разпореждане за спиране на лек автомобил, но шофьорът не се е подчинил, а е увеличил скоростта и е ударил два служебни автомобила на МВР.

Превозното средство е заловено малко след това на изхода от града, в момент, в който мъжът е изхвърлял на пътя 4 чувала. 23-годишният водач от Охрид е арестуван, а при оглед, в присъствието на прокуратурата от Прилеп, в чантите до автомобила са открити няколко пакета марихуана, които са взети и предадени за експертиза. При извършено по съдебно разпореждане претърсване в дома на арестуваният открити 17 патрона от различен калибър, съобщи говорителят на МВР Сузана Пранич Талевска. Срещу арестувания А.Г. ще бъде повдигнато обвинение.

10 кг хероин са иззети при акция на ГДБОП в София и Сандански

10 кг хероин са иззети при акция на ГДБОП в София и Сандански

Задържани са двама души