Член на ВМС на САЩ, който служи като един от личните помощници на президента Доналд Тръмп, е тестван положително за коронавирус, съобщава СиЕнЕн, повдигайки опасения относно евентуалното излагане на президента на вируса.

Тези помощници са членове на елитно военно поделение, изцяло в за нуждите на Белия дом и често работят много близо до президента и семейство му. Тръмп се е притеснил, когато е информиран, че камериерът е тестван положително, впоследствие отново е тестван от лекаря в Белия дом.

В изявление Белият дом потвърди съобщението. "Наскоро бяхме уведомени от Медицинското отделение на Белия дом, че член на военната служба на САЩ, който работи в кампуса на Белия дом, е положително тестван за коронавирус", заяви заместник-прессекретарят на Белия дом Хоган Гидли. "Оттогава президентът и вицепрезидентът са тествали отрицателни за вируса и са в добро здраве."

Тръмп, вицепрезидентът Майк Пенс и старшите служители, които редовно взаимодействат с тях, все още се тестват седмично за коронавирус.

Белият дом продължава да използва бързия тест на Abbott Labs, който дава резултати за около 15 минути. Няколко служители, които са подложени на теста, заявиха, че често това се случва в сградата на Изпълнителния офис на Айзенхауер, в съседство със Западното крило. 

 Тръмп обяви новите задачи на специалния щаб – отваряне на икономиката и ваксина

Тръмп обяви новите задачи на специалния щаб – отваряне на икономиката и ваксина

Заради този успех специалният екип ще продължи безсрочно