Проблеми в работата на популярния месинджър WhatsApp се наблюдават днес в редица страни по света. Това се съобщава на страницата на услугата Downdetector, която проследява работата на популярните интернет платформи.

Повечето оплаквания за проблеми идват от потребители от Европа (Испания, Франция, Италия, Германия, Белгия, Великобритания) и редица страни от Латинска Америка (Мексико, Бразилия, Аржентина, Перу). В Русия пък най-често от оплакват жители на Москва.

Голям срив в услугите на Google

Голям срив в услугите на Google

Засегнати са САЩ, Европа и Индия

Около 96% от потребителите на WhatsApp, които са съобщили за проблеми, не могат да се свържат със сървъра, 3% съобщават за сривове на сайта.

Сривове по света се наблюдават и в работата на притежаваната от Google най-голяма платформа за видеосъдържание YouTube. По-голямата част от тези, които съобщават за сривове в YouTube (61%), не могат да възпроизвеждат видеоклипове, други 34% имат проблеми със зареждането на сайта, а 4% не могат да получат достъп до страницата.

Има проблеми по целия свят и в работата на месинджъра Telegram. Повечето потребители (86%) се оплакват от невъзможността да се свържат с услугата, а 13% - от невъзможността да изпращат съобщения.