Властите в Йемен предупредиха гражданите за укриващи се лидери на Ал Кайда. Полицията призова цивилните да съдействат на силите за сигурност, съобщи БиБиСи.

Говорител на властите е заявил, че „войната срещу елементи от Ал Кайда е открита когато и където открием тези елементи".

Предупреждението идва малко след като официално бяха оповестени данни за ликвидирани членове на сепаратистите в страната.

Припомняме, Йемен се смята за нововъзникващ рай за терористите на Ал Кайда.

Нигериецът Умар Фарук Абдулмуталлаб, който се опита да взриви американски самолет на „Делта еърлайнс" по Коледа е свързан с арабския клон на Ал Кайда, чиято люлка в момента е Йемен.

Неуспешният атентат подтикна президента Барак Обама да поиска обстойно преразглеждане на процедурите за сигурност в САЩ.

Стрелбата в US базата „Форт Хууд", при която загинаха 13 американски военни, се свързва с терористите в Йемен.

САЩ засилиха изключително много мерките за сигурност след неуспешния опит за взривяване на пътнически самолет, пътуващ до Детройт.

Заради опасения от терористични атаки американското посолство в Йемен беше затворено. След него аналогични мерки предприе и посолството на Великобритания там.

Преди дни стана ясно, че лидерът на Ал Каида в Йемен, Мохамед Ахмед ал-Ханак е арестуван в болницата в Раид заедно с още двама членове на организацията.