Пожарната и спасителна служба на окръг Маями-Дейд, американския щат Флорида, обяви в петък край на издирването на човешки останки в развалините на сградата, която се срути на 24 юни и причини смъртта на най-малко 97 души, съобщи "Ройтерс".

Властите заявиха, че все още се смята, че един човек е в неизвестност. Няма открити живи хора под развалините. Полицейското управление в Маями-Дейд ще продължи да събира останки и лични вещи, се казва в изявлението.

"На този етап става все по-трудно да се идентифицират жертвите и ние разчитаме много на работата на медицинските експерти и техническите възможносто", каза кметът на Маями-Дейд Даниела Левин Кава в изявление. Тя приветства членовете на спасителните екипи като "истински супергерои".

Спасителните операции в Маями са спрени заради ураган

Спасителните операции в Маями са спрени заради ураган

Решението е на властите

Изследователите все още не са установили какво е причинило частичното срутване на сградата, която 10 дни след трагедията бе доразрушена контролирано.

Крайбрежната сграда е построена през 1981 г. На пазара на недвижими имоти имаше предлагане на няколко апартамента с две спални, на цените от 600 000 до 700 000 долара.

Районът е с комбинация от нови и стари апартаменти, къщи, кооперации и хотели, с ресторанти и магазини, обслужващи жители и туристи. Той контрастира със суматохата и блясъка на близкия Саут Бийч с усещането за по-спокоен квартал.

Лошото време, предизвикано от урагана "Елза" допълнително възпрепятства усилията на спасителите.

5 потвърдени жертви, 156 в неизвестност в рухналата сграда във Флорида

5 потвърдени жертви, 156 в неизвестност в рухналата сграда във Флорида

3 години преди срутването, инженер е предупредил за структурни повреди на бетонна ​плоча и напуквания ма колони