Засилва се натискът върху принц Андрю да даде показания пред разследващи от ФБР след арестуването на Гислейн Максуел по обвинения в секс трафик и лъжесвидетелстване, което е част от продължаващото разследване на самоубилия се милиардер Джефри Епстийн, пише "Гардиън".

На пресконференция в Ню Йорк прокуратурата, която разкри подробности за повдигнатите обвинения срещу Максуел, призова принца да свидетелства.

САЩ настоява Британия да предаде принц Андрю за разпит като свидетел по делото Епстайн

САЩ настоява Британия да предаде принц Андрю за разпит като свидетел по делото Епстайн

Адвокатите на принца: САЩ търси публичност, вместо да приема предложения за помощ

Източник, близък до работната група на принца, коментира, че адвокатите му два пъти се опитали да се свържат с Министерството на правосъдието на САЩ и до този момент няма отговор.

Максуел беше арестувана вчера сутринта в малък град в американския щат Ню Хампшър.

Принц Андрю не оказва съдействие по случая Джефри Епстайн

Принц Андрю не оказва съдействие по случая Джефри Епстайн

Името му бе забъркано в скандал с непълнолетни проститутки

Принцът не крие, че с Максуел са дългогодишни приятели и че тя го е запознала с Епстийн, който се самоуби в килията си миналия август, след като му бяха повдигнати обвинения в секс трафик на непълнолетни.

Прокуратурата продължи разследването и поиска показания от принц Андрю. Той е обвиняван от Вирджиния Джуфре, която твърди, че е била принудена да прави секс с него в жилището на Максуел в Лондон, когато е била на 17 г. Принцът категорично отхвърля обвиненията.

Оставки след самоубийството на Епстайн

Оставки след самоубийството на Епстайн

Рокади в системата на затворите на САЩ

Вчера от федералната прокуратура обявиха, че Максуел е играла решаваща роля в извършваните от Епстийн престъпления от сексуален характер.

Максуел отдавна е обвинявана от много жени, че тя ги е вербувала, за да правят масажи на Епстийн, достигало до изнасилване или секс трафик.