Бившият продуцент и приятел на Майкъл Джексън Тарак Бен Амар определи лекарите на поп иконата като престъпници и шарлатани, които са се възползвали от неговата хипохондрия.

Хипохондрията е маниакален страх за собственото здраве у някои хора - най-вече притеснения за наличието на сериозно заболяване (бел.ред).

Почина Майкъл Джексън.

                                 Още...

Ясно е, че виновните са лекарите, които се грижеха за него по време на кариерата му, които унищожиха лицето му и му даваха лекарства за да излекуват болката му, коментира пред френското радио Europe 1 тунизийският продуцент.

Той беше хипохондрик и сам не можеше да разбере дали е болен, защото беше заобиколен от лекари шарлатани, които му измъкваха хиляди и хиляди долари за лекарства и витамини, казва още Бен Амар.

Според Тарак Бен Амар Майкъл Джексън, който редовно е взимал приспивателни, е получил сърдечен пристъп, защото е пиел всевъзможни лекарства.

Бившият продуцент на краля на попа е категоричен, че никога не е виждал Майкъл да взима наркотици.

Той се хранеше лошо, не водеше много здравословен живот, не можеше да спортува, добавя още той.

От своя страна близкият приятел на Майкъл Джексън Ури Гелър е убеден, че стресът от предстоящите 50 концерта е убил краля на попа.

По думите му Джако искал на всяка цена да докаже на света, че все още е супер звезда и то въпреки обвиненията в педофилия, които сериозно са навредили на кариерата му.

Очакването, нивото на стреса, малкото време, което оставаше до концертите в Лондон бяха огромна тежест за него. Според Гелър точно това е накарало сърцето му да спре.

Все още се надявам, че това е сън, от който ще се събудя, казва Гелър, който е един от свидетелите на сватбата на Джако през 2001.

Турнето „Tова е" (This Is It) трябваше да започне на 13 юли и да завърши на 6 март 2010 г. Според организаторите билетите са били разпродадени за 5 часа. Последното турне на краля на попа беше преди 12 години.