АП, „Вашингтон пост” и „Ню Йорк таймс” са част от тазгодишните носители на „Пулицър”. Престижните награди за журналистика бяха раздадени в Ню Йорк.

Бежанците, стрелбата в САн Бернардино и други бяха отличените теми.

Ройтерс и в. „Ню Йорк таймс” си разделиха приза за най-добра фотография от "Извънредна новина" за снимките, свързани с бежанците в Европа и Близкия изток.

Наградата за служба на обществото бе присъдена на АП за репортажа, посветен на робските условия, при които работят жителите на рибарско селище в Индонезия.

В. „Лос Анджелис таймс” бе отличен в категорията "Извънредна новина" за отразяването на масовото убийство в Сан Бернардино в края на миналата година.

В. „Вашингтон пост” грабна приза в категорията за национален репортаж.

Карикатурите на Джок Оман в The Sacramento Bee му донесоха юбилейния плакет.

За художествена литература тази година е отличан Виет Тан Нгуен за The Sympathizer.

Най-доброто историческо изследване според фондацията е Custer’s Trials: A Life on the Frontier of a New America на Т. Дж. Стайлс.

Уилям Финеган е най-добрият биограф с книгата си Barbarian Days: A Surfing Life.

Публицистичното изследване за възхода на "Ислямска държава" донесе "Пулицър" на Джоби Уорик (Black Flags: The Rise of ISIS).

Наградите „Пулицър” са учредени през 1917 г. на името на американския журналист и издател Джоузеф Пулицър и отбелязват своя 100-годишен юбилей.