По оценки на американски източници, Русия вече е съсредоточила по границите на Украйна 70% от ресурсите, необходими за пълномащабно нахлуване, съобщи Reuters.

Москва продължава предислоцирането на допълнителни тактически групи, посочват двама официални американски представители. През последните две седмици броят на батальонните тактически групи край територията на Украйна е нараснал от 60 на 83. Още 14 такива групи се приближават.

Масова акция в Харков: Ще спрем руската агресия

Масова акция в Харков: Ще спрем руската агресия

"Харков е Украйна", заявиха демонстрантите...

По думите на експертите, метеорологичните условия биха позволили на руските военни да провеждат механизирани операции от 15 февруари до края на март. Това означава, че времето за дипломатически усилия изтича.

САЩ предполагат, че Русия може да избере и други варианти, освен пълномащабно нахлуване, включително ограничено нахлуване, и не смятат, че руският президент Владимир Путин е взел окончателно решение.

Припомняме, Белият дом съобщих, че според прехванати съобщения Русия е разработила тактики за изфабрикуване на повод за нахлуване в съседната страна чрез диверсионна дейност и информационни операции. Москва е планирала да обвини Украйна в "подготвяне на нападение" срещу руските сили в окупираните от тях региони.

Нюланд: САЩ имат 18 сценария в случай на руска инвазия в Украйна

Нюланд: САЩ имат 18 сценария в случай на руска инвазия в Украйна

Кибератаката в Украйна е по "добрите стари руски методи на руското разузнаване за дестабилизиране на правителства"