Властите в италианската столица Рим и административния регион Лацио наредиха задължително носене на маски на обществени места през цялото време заради ново увеличение на заразените с коронавирус, информира "Ройтерс".

Вчера Италия регистрира повече от 2000 нови случая за първи път от края на април. 265 случая са потвърдени в Лацио.

Италия с над 2000 заразени от коронавирус за първи път от април

Италия с над 2000 заразени от коронавирус за първи път от април

24 души са починали спрямо 19 ден по-рано

И други италиански региони наложиха задължително носене на маска навън. Преди маската бе задължителна само в закрити обществени пространства като магазини и кина.

Шефът на здравеопазването в Лацио Алесио Д'Амато съобщи мерките пред журналисти. Повечето от случаите са свързани с неспазване на разпорежданията за социална дистанция и носене на маски, каза той.

Италия бе първата страна в Европа, която бе връхлетяна от коронавируса и тя е с най-много починали от коронавирус на континента - 35 918 жертви от февруари. Също в Италия има 317 409 заразени.

Италия обмисля да удължи извънредното положение до януари

Италия обмисля да удължи извънредното положение до януари

Удължаване на сегашните мерки поради нов скок на инфекции с COVID-19

Благодарение на едни от най-строгите мерки в света правителството на Италия успя да овладее заразата до лятото. През последните две седмици случаите започнаха отново да се покачват, макар че са много по-малко от тези във Франция, Испания и Великобритания.