Русия е готова да изгони около 30 американски дипломати и да изземе държавно имущество на САЩ в отговор на санкции на Вашингтон. Това съобщиха руски официални представители, цитирани от БиБиСи.

Заплахата идва от източници от руското външно министерство, цитирани от вестник "Известия". Наскоро други руски представители са направили подобно разкритие.

През декември 2016 г. администрацията на Барак Обама изгони 35 руски дипломати и затвори два обекта на разузнаването на Русия. Мерките са в отговор на непотвърдената руска намеса на американските избори.

Бившият президент на САЩ предприе действия срещу Москва, след като американското разузнаване обвини Русия в хакерски атаки срещу демократите.

Руският лидер Владимир Путин е повдигнал въпроса за санкциите на Обама по време на първата си среща с президента на САЩ Доналд Тръмп в Хамбург на 7 юли.

Руски дипломат е заявил пред "Известия", че като реципрочна мярка Русия може да изземе вила на американското правителство в северозападната част на Москва, както и американски склад в града.