Долната камара на руския парламент ще обмисли да позволи на руснаци над 40-годишна възраст и на чужденци над 30-годишна възраст да се записват в армията. За това информира "Ройтерс", позовавайки се на съобщение на официалната интернет страница на Държавната дума.

"За използването на високоточни оръжия, експлоатацията на оръжия и военна техника са необходими високо професионални специалисти. Опитът показва, че те стават такива до 40-45-годишна възраст", ​​пише в сайта на руския парламент.

Преди дни украинският журналист Юлия Мендел съобщи, че Русия планира да изпрати до 2500 запасняци в бойните действия в Украйна.

До тогава Кремъл твърдеше, че в Украйна се бият професионални войници или доброволци. През последните седмици се появиха слухове, че по руските военни окръжия се изпращат заявки за попълване на бойните части. Опасенията са, че се преминава към неофициално обявена мобилизация.

Според британското министерство на отбраната Русия вероятно е загубила една трета от сухопътните бойни сили, които събра през февруари, за да нападне Украйна.

На 8 март Путин обеща на майките, че в Украйна няма да влязат наборници

На 8 март Путин обеща на майките, че в Украйна няма да влязат наборници

За руските войници и офицери - "можете да се гордеете с тях"