Москва критикува твърденията на Джо Байдън за руска заплаха, заяви в понеделник говорителят на руския президент Дмитрий Песков, добавяйки, че тази "заплаха" изобщо не е вярна и е просто опит за вдъхване на омраза към Русия, съобщава "Спутник".

"Това абсолютно не е вярно, ние напълно не сме съгласни с това. Можем само да съжаляваме за факта, че по този начин се популяризира тоталната омраза към Руската федерация, че страната ни се представя като враг. Това не е вярно", обясни Песков .

Реакцията е след като кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън заяви пред CBS в неделя, че смята Русия за "най-голямата заплаха за Америка в момента" по отношение на американската сигурност и съюзите на страната.

Миналата седмица Байдън и Доналд Тръмп проведоха последния си дебат преди президентските избори на 3 ноември, по време на които Тръмп заяви, че Байдън е получил 3,5 милиона долара от Русия чрез президента Владимир Путин. Байдън отхвърли твърдението и добави, че никога не е вземал "стотинка" от чужди източници.

Коментирайки финалния президентски дебат в САЩ в петък, Песков заяви, че Тръмп и Байдън са се състезавали "за това кой повече не харесва Русия". Говорителят на руския президент многократно отхвърли всички твърдения, че Москва се е опитала да се намеси във вътрешната политика на САЩ.

Байдън: Русия се опитва да разруши съюзите на САЩ

Байдън: Русия се опитва да разруши съюзите на САЩ

Определя Русия като основна заплаха за страната му...