Самолетът на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс бе принуден да кацне извънредно след удар с птица, информират USA Today и АП.

Air Force Two се е натъкнал на птица при излитането си от летище в щата Ню Хемпшир във вторник вечерта, принуждавайки капитана на полета да върне самолета на летището, съобщиха двама висши представители на администрацията.

Птицата се е забила в единия от двигателите на самолета, на който е бил Пенс и част от екипа му. Източник отбеляза, че като предпазна мярка самолетът се е върнал на летище Манчестър. Вицепрезидентът на САЩ се връщал в столицата Вашингтон след предизборно събитие на летище в Гилфорд, Ню Хемпшир.

Пенс и екипът са се върнали във Вашингтон с военно-транспортен самолет. Източник коментира пред Associated Press, че вицепрезидентът и екипът му не са били в опасност.

През юли предизборен автобус с Пенс участва в инцидент в Пенсилвания. Вицепрезидентът се отърва без наранявания и бе прехвърлен на лимузина.

През 2016 г. самолетът с Пенс, използван за предизборната кампания, се подхлъзна на летище в Ню Йорк. Нямаше пострадали при инцидента.