12 почитатели на Майкъл Джексън са се самоубили, след като са разбрали за смъртта му. Това съобщи електронно издание spike.com, като се позова на "Sun".

Според него 12 от най-големите фенове на певеца са взели решение да сложат край на живота си, след като не са успели да понесат смъртта на краля на попа. Всички те са членове на най-големия фен клуб на певеца.

Изданието цитира и ръководителя на клуба Гари Тейлър, според който ситуацията е повече от обезпокояваща. Той обаче твърди, че не знае броят на самоубилите се почитали да е 12.

До колкото знам, има един подобен случай и той е на британец, заяви Тейлър. Майкъл Джексън никога не би искал нещо подобно. Той би искал те да живеят, коментира още той.

Новината за самоубийствата на почитателите на краля на попа се случва, след като бе съобщено, че негов двойник и голям почитател в Русия, се е опитал да сложи край на живота си, като е прерязал вените си.

Мъжът обаче е бил спасен от лекарите. Пред медицинския екип той заявил: „За мен това е все едно. Така или иначе ще се самоубия. Не знам защо спасихте моя живот. Това, което се случи е най-голямата трагедия в живота ми. Искам да съм с него", цитира думите на почитателя изданието.