Част от дебата на Демократичната партия по Си Ен Ен беше посветена на водещия кандидат за президентските избори при републиканците Доналд Тръмп.

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс и бившият държавен секретар Хилъри Клинтън остро разкритикуваха посланията на Доналд Тръмп.

Сандърс описа магната като "патологичен лъжец", който подбужда към насилие на своите митинги. Клинтън каза, че Тръмп върши "политическо палеж" и разпространява омраза и страх.

Клинтън и Сандърс също така говореха за разходите за колеж, данъците, външната политика, смъртното наказание и бедноста.

Сандърс каза, че ако той стане президент, това ще се дължи на значителното увеличаване на избирателната активност. Това означава, че демократите биха могли за мислят да си върнат мнозинството в Сената и Конгреса.  

Сенаторът от Върмонт каза, че малките собственици на бизнес ще се възползват от своя медицински и данъчните планове, защото разходите им ще бъде значително намалени относно плащането на здравните грижи за себе си и своите служители.

В отговор на въпрос Хилари, Клинтън каза, че смъртното наказание трябва да бъде запазено за една много тясна категория на федералните случаи: тези, включващи терористични атаки.

Бившият държавен секретар каза, че също така ще работи с Конгреса, за да се намалят разходите за здравеопазване.

Във вторник, Демократичната партия ще проведе първични избори във Флорида, Илинойс, Мисури, Северна Каролина и Охайо.

Клинтън води в надпреварата с 1 244 делегати, а Сандърс има 574 делегати.