Посолството на САЩ в Русия предупреди за опасност от терористични нападения в Москва, Санкт Петербург и по протежение на границата с Украйна, съобщава "Ройтерс".

Дипломатическата мисия отправи призив към американците, които се намират в Русия, да напуснат страната.

"Съществува опасност от терористични нападения срещу търговски центрове, железопътни и метростанции и срещу други места за събиране на много хора в големи градски центрове, включително Москва и Санкт Петербург, както и в зони на увеличено напрежение по руската граница с Украйна", предупреждават от посолството в свое комюнике.

САЩ разполагат с нови данни за предстояща атака на Русия срещу Украйна

САЩ разполагат с нови данни за предстояща атака на Русия срещу Украйна

На военните командири са дадени разпореждания за нахлуване…

В тази връзка те препоръчват на своите граждани да си подготвят план за евакуация, независещ от съдействието на правителството на САЩ.

От своя страна говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова запита дали САЩ са предоставили на руските власти информацията за евентуални терористични нападения в Русия. "И ако не, как да разбираме всичко това?", настоя тя.

По-рано стана ясно, че Съединените щати разполагат с разузнавателни данни, които сочат, че на руските военни командири е разпоредено да предприемат атака срещу Украйна.