Вашингтон е разрешил на Израел да убие генерал Касем Сюлеймани, командир на елитните части "Ал Кудс", които отговарят за външните операции на Революционната гвардия на Ислямската република.

Това пише кувейтският вестник "Ал Джарида", цитиран от израелското издание "Аарец".

"Ал Джарида" се позовава на източник в Йерусалим, който е съобщил, че "има американско-израелско споразумение", според което Сюлеймани е "заплаха за интересите на двете страни в региона".

Договорката между Вашингтон и Тел Авив, според разпространяваната информация, идва след като САЩ осуетиха опит за убийството на генерала преди три години.

Израел е бил "на ръба" да убие Сюлеймани до Дамаск преди три години, но САЩ предупредили иранското правителство за плана, разкривайки, че еврейската държава следи отблизо иранския генерал.

Инцидентът е предизвикал сериозни разногласия между спецслужбите на Израел и САЩ.

Кувейският вестник пише още, че Мохамед Фалах Задех, вторият в командването на иранските сили в Сирия, "може да се превърне в мишена" на Израел, както и други актьори в региона.

Междувременно американският лидер Доналд Тръмп отново коментира протестите в Иран. Той написа в "Туитър", че е "време за промяна".

"Иран се проваля на всяко ниво въпреки ужасното споразумение с администрацията на Обама. Великият ирански народ е репресиран от много години. Те са гладни за свобода и храна. Наред с човешките права богатият Иран е ограбван. Време е за промяна", написа американският лидер в социалната мрежа.