сн. NBC
Сестрата на Илия Павлов Славка Найденова и 8-годишният й син Пол Уилсън са намерени мъртви в американския град Дейл сити, щата Вирджиния.

Според американски електронни издания телата им са били открити малко след 23 ч. местно време в понеделник от съпруга на Найденова - Лестър и негов приятел.

По-късно от полицията е арестувана 47-годишната Наталия Уилсън от Арлингтън, на която вече е повдигнато и обвинение в двойно убийство.

Стана ясно, че това е първата жена на съпруга на Славка Найденова Лестър Уилсън.

Не е ясно как точно е настъпила смъртта на жертвите. От полицията за момента отказват да съобщят причините, тъй като тече разследване.

Още в началото криминалистите заключиха, че нападателят явно е познавал убитите, тъй като няма признаци на влизане с взлом в къщата.

Съседите разказват, че са виждали Славка и детето да излизат рядко, но описват мъжа като приятен човек. Лестър Уилсън се хващал да работи, каквото му попадне, занимавал се и със строителство.

8-годишният Пол Уилсън е бил във втори клас в местното училище.

Домът, в който са убити Славка Найденова и синът й, е нейна собственост. Тя притежава и още няколко имота в региона и се е издържала като е отдавала стаи под наем на имигранти.

Пол Уилсън
Бащата на Илия Павлов - Павел Найденов, не знаеше, че и дъщеря му Славка е била убита в Америка почти едно денонощие след инцидента. Той научи за съобщението в американските агенции от новините рано тази сутрин и остана шокиран от новината, съобщава PRO.BG

„Не зная!... Хубава работа!... О, Боже мой, какво ще правим сега... Не знам какво чудо е това", бяха думите на Павел Найденов.

„Нищо не знам, нищо не мога да кажа. Ще чакаме резултат, ще видим", каза бащата на Славка Найденова, който се опитваше да разбере повече за новината от САЩ. Той се чул последно с нея преди 3-4 дни по телефона.

Преди дни пък жена, която живее с нея в САЩ му донесла снимки на внука му, който тръгнал на училище. Тя му казала че е добре, не е споменавала да има някакви проблеми или да се чувства заплашена.

„Тя не участва в никакви фирми", допълни той и се зачуди дали семеен скандал не е довел до този край. Според него дъщере му не е имала и финансови проблеми. „Плаща си кредита, живее както всички там", допълни Павел Найденов.

Славка е втората съпруга на Лестър Уилсън.

Припомняме, създателят на „Мултигруп" Илия Павлов беше убит на 7 март 2003 г. с един куршум в сърцето пред входа на централата на „Ем Джи корпорация" в София.

Все още в МВнР няма официална информация от американските власти за убийството. Български гражданин, който е превеждал на полицията на мястото на инцидента и е участвал в извършването на някои формалности, се е обадил в посолството да потвърди факта, че госпожа Славка Найденова и нейният осемгодишен син са били убити, съобщи говорителят на външно Драговест Горанов, цитиран от БНР.

Поддържа се връзка с временно управляващия посолството във Вашингтон, откъдето трябва да се получи официалното съобщение.