САЩ са засекли ново изстрелване на ракетата от територията на КНДР. Това съобщи в четвъртък Ройтерс, като се позова на двама американски служители. Изстрелването на неидентифицирани снаряди  е забелязано и от агенция "Йонап". Медията се позовава на изявлението на Съвместните началници на щабове на Република Корея. 

Северна Корея изстреля още две балистични ракети

Северна Корея изстреля още две балистични ракети

Те са прелетели 250 км и са паднали в морето...

Според източници на източници на Ройтерс, предварителната информация показва сходството на новото изстрелване с теста в КНДР на две балистични ракети с малък обсег от 31 юли. Един от събеседниците на агенцията увери, че новото изстрелване не представлява заплаха за Северна Америка. Агенцията не уточни кога точно е извършено новото пускане.

Тръмп: Северна Корея изпитва "много стандартни ракети"

Тръмп: Северна Корея изпитва "много стандартни ракети"

Позиция на президента на САЩ

По-рано Съвместният комитет на началниците на щабовете на въоръжените сили на Република Корея съобщи, че КНДР стартира на 31 юли изстрелването на две балистични ракети с малък обсег, пролетели 250 км. Новият ракетен изстрел на Пхенян е направен от полуостров Ходо в провинция Хамьон Намдо, разположен на източния бряг на страната, към Японското море.

След първата среща на върха на лидерите на САЩ и КНДР в Сингапур през юни 2018 г. Пхенян се ангажира да денуклеаризира в замяна на гаранциите за сигурност от Вашингтон. Властите на КНДР също обявиха по-рано, че няма да провеждат тестове на ядрени оръжия и балистични ракети от различен обхват. Тръмп каза, че Ким Чен - ун му обещал да спре изстрелването на ракети с голям обсег на действие.