Шести мъж е бил арестуван във Великобритания тази сутрин като част от разследването на атентата в метрото в Лондон през миналата седмица, съобщиха от полицията, цитирани от "Франс прес".

17-годишният младеж е бил задържан в Торнтън Хийт, южно от Лондон, където се извършват обиски, уточняват от полицията.

Общо петима задържани за терора в Лондон

Общо петима задържани за терора в Лондон

Днес задържаха още двама

Около 30 души бяха ранени при атаката на 15 септември на метростанция "Парсънс Грийн" в Западен Лондон, като отговорност поеха терористите от ДАЕШ ("Ислямска държава").

Дийн Хейдън, който е служител от подразделението за борба с тероризма, увери, че разследването напредвало с бързи темпове.

Бомбата беше скрита в голяма бяла кофа, като не е могла да бъде взривена напълно, докато метрото е било пълно с хора в сутрешния час пик.

Някои пътници получиха изгаряния, докато други бяха ранени при паниката и блъсканицата, предизвикани от взрива.

Задържаните за атентата в лондонското метро били бежанци от Ирак и Сирия

Задържаните за атентата в лондонското метро били бежанци от Ирак и Сирия

Живеели при приемно британско семейство

Атентатът беше петата терористична атака във Великобритания в рамките на шест месеца, които отнеха живота на общо 35 души.

Тревогата за заплаха от тероризъм беше повишена до най-високото "критично" равнище в петък, което означава, че нова атака се смята за непосредствено предстояща. Тревогата беше свалена с едно ниво надолу до "тежка" в неделя.

Като част от разследването на полицията в събота беше арестуван 18-годишен мъж в пристанищния град Дувър, за който беше съобщено, че е бежанец от Ирак. 21-годишен мъж беше задържан по-късно същия ден в Западен Лондон. Той пък се оказа бежанец от Сирия. 

Разследването се фокусира върху приемно семейство в предградие на Лондон, където се смята, че е живял 18-годишният.

Трети мъж на 25 години беше арестуван от служители от подразделението за борба с тероризма в Нюпорт, Уелс във вторник, а други два ареста бяха извършени в същия град в сряда.

Няма доказателства лондонският атентат да е свързан с терористични групировки

Няма доказателства лондонският атентат да е свързан с терористични групировки

Въпреки че "Ислямска държава" пое отговорност за атаката