Синът на елиминирания лидер на „Ал Кайда” Осама бин Ладен заплаши САЩ да си отмъсти.

Това става ясно от 21-минутно аудиосъобщение „Ние всички сме Осама”, съобщава групата за следене на джихадизъм SITE Intelligence Group, цитирана от Ройтерс.

Хамза бин Ладен обещава да продължи глобалната борба на групировката срещу САЩ и съюзниците им.

Ще продължим да ви атакуваме в страната ви и чужбина в отговор на налаганото от вас потисничество над народите на Палестина, Афганистан, Сирия, Ирак, Йемен, Сомалия и останалите мюсюлмански земи, заканва се Хамза.

Що се отнася до отмъщението на ислямската нация за шейх Осама, нека Аллах му прости, не е само отмъщение за Осама, а и отмъщение за тези, които защитават исляма, подчертава той.

Осама бин Ладен беше убит при операция на американски командоси в Пакистан през 2011 година във връзка с атаките на 11 септември 2001 година в САЩ.

Иззети от скривалището на Ладен документи и публикувани от САЩ през 2015 година показват, че помощници на терориста са се опитвали да съберат Бин Ладен с Хамза, който е бил под домашен арест в Иран.

Хамза, който е на възраст между 20 и 30 години, е бил в Афганистан преди атаките през 2001 година и е прекарал известно време с него в Пакистан, след като при инвазията на САЩ в Афганистан много голяма част от ръководството на „Ал Кайда” се прехвърлило в съседната страна.