Партия "Синьо и бяло" на Бени Ганц обяви, че делегацията й няма да се срещне с преговарящия екип на партия "Ликуд" на премиера Бенямин Нетаняху в сряда, както е по план, пише "Аарец".

Нетаняху с последни опити за формиране на правителство

Нетаняху с последни опити за формиране на правителство

На този етап с Ганц не са постигнали сделка

В съобщение на партията се казва, че на този етап не са изпълнени предварителните условия и поради тази причина срещата в сряда няма да се проведе. Подчертава се, че може да се проведе среща по-късно тази седмица или следващата седмица. От партията отбелязват още, че при сегашните обстоятелства е малко вероятно да има среща между премиера и Ганц.

От "Ликуд" отговориха, че са изненадани от решението на "Синьо и бяло".

Ганц отхвърля коалиция с Нетаняху

Ганц отхвърля коалиция с Нетаняху

Обвинението в корупция срещу премиера го спира

"Синьо и бяло" реши да прекрати преговорите за правителство на единството и да се насочи към избори, всичко това заради Яир Липид, който саботира правителство на единството, тъй като не иска да види ротация между Нетаняху и Ганц, съгласен е само на ротация между него и Ганц, изтъкват от "Ликуд", като имат предвид премиерския пост.

След като преговорните екипи не успяха да постигнат споразумение в неделя сутринта, Нетаняху телефонира на Ганц, който е в Лондон и му препоръча да се срещнат в сряда. Премиерът дори предложи Ганц да отиде в дома му.

Нетаняху получи мандат за съставяне на правителство

Нетаняху получи мандат за съставяне на правителство

Нито една партия няма мнозинство и текат преговори за коалиция

По план двата преговарящи екипа трябваше да се срещнат в сряда в 10,00 часа в Кнесета, а Нетаняху и Ганц да проведат разговори в сряда вечерта.