Украинските следователи продължават работата си и днес като този път обаче обискът е в сградата на „Укртрансгаз" - другата компания, която отговаря за снабдяването и транзита на руски природен газ в Украйна.

Следователи и сътрудници на службите за сигурност са влезли в офиса на „Укртрансгаз" и са започнали да разглеждат наличната документация.

Припомняме, вчера подобен обиск се проведе в сградата на „Нафтогаз", като в края на деня се появиха противоречиви информации за това доколко акцията е законова.

От страна на киевският градски съд посочиха, че действията на службите са незаконни, а от пресцентъра на президентството подкрепиха разследването.

Обискът и в „Нафтогаз" вчера, и днес в „Укртрансгаз" се провежда в рамките на разследване за присвояване на 6.3 милиарда кубически метра пироден газ от длъжностни лица.

Депутати от Блока на Юлия Тимошенко настояха вчера разследването да бъде прекратено, а Шепитко да бъде освободен, тъй като липсват доказателства за престъпления.

Тъй като вчера около служителите на специалните подразделения на „Алфа" (в черни дрехи и маски, въоръжени с „Калашников"), се вдигна изключително много шум, днес от пресцентъра на вътрешното министерство са обяснили, че присъствието им се дължи на нуждата следователите да бъдат охранявани.