Слухове отново "кандидатираха" бившия представител на САЩ в ООН Ники Хейли за президентските избори през 2024 г., предаде "Спутник".

Те бяха породени от двусмислени нейни изказвания, че ще продължи да работи за САЩ - клетва, дадена по време на посещение в Белия дом, в последните ѝ дни в ООН. 

Публично, Хейли е изразявала подкрепа за президента Доналд Тръмп.  В същото време "Политико" съобщи миналата седмица, че тя е критикувала поведението на американския президент преди смъртоносните бунтове и щурмуването на сградата на Капитолия във Вашингтон на 6 януари.

"Президентът Тръмп не винаги е подбирал правилните думи", каза Хейли на 7 януари по време на събитие при закрити врата на зимната среща на републиканците във Флорида, според източник. Той сбърка с думите си в Шарлотсвил и му го казах навремето. Действията му от деня на изборите ще бъдат съдени строго от историята."

Припомняме, че през 2019 година Хейли отрече появилите се слухове, че ще замени Майк Пенс като кандидат за вицепрезидент на страната на вота през 2020 година.

Ники Хейли отрече слухове, че сменя Пенс на вота през 2020 година

Ники Хейли отрече слухове, че сменя Пенс на вота през 2020 година

По повод публикуваната ѝ преди дни книга