Смесени настроения след среща на Доналд Тръмп с републиканците в Камарата на представителите, съобщава АП.

Той обеща да се придържа към основните цели на Републиканската партия по време на среща с високопоставени републиканци, на която присъства дъщеря му Иванка и зет му Джаред Кушнер. Това е първата подобна среща, която се проведе при закрити врата.

Милиардерът предложи неща, които някои републиканци искаха да чуят. Той говори за спиране на законодателната реформа „Обамакеър” на настоящия президент, намаляване на регулаторната тежест, поправки в данъчния кодекс и привеждане на Върховния съд в състояние, „отразяващо ценностите на страната”, според републиканеца Том Прайс.

Тръмп изнесе „голяма обединяваща реч”, добави Прайс.

Републиканецът Чарли Дент от Пенсилвания пък изтъкна след срещата, че Тръмп „има много работа, за да убеди повечето американци, включително и мен, че може да води тази велика нация”.

Но републиканецът Адам Кинзингер от Илинойс, отявлен критик на магната, изтъкна, че е имало липса на енергия и ентусиазъм в стаята. „Вие можете да го усетите”, поясни той.  Според него коментарите на Тръмп за Саддам Хюсеин не помагат много за номинирането му. Тръмп обяви вчера, че Хюсеин не е трябвало да бъде свалян, тъй като е избивал терористи.

По-късно днес милиардерът ще се срещне със сенатори от Републиканската партия. Срещите идват две седмици преди националния конвент на партията, който официално ще огласи номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ.  

В същото време десетки протестираха пред сградата, където се проведоха разговорите. Те скандираха, че Тръмп е „опасен, разединяващ и лъжец”.