Повечето американци са на мнение, че специалният прокурор Робърт Мълър провежда справедливо разследване дали предизборната кампания на Доналд Тръмп е имала контакти с Русия и че трябва да му се позволи да завърши проверката. Но последното проучване показва, че подкрепата за ФБР намалява, разкрива сондаж на PBS NewsHour, NPR и Marist.

65% от анкетираните американци смятат, че Мълър трябва да завърши разследването си, докато 15 на сто заявяват, че трябва да бъде уволнен. 20% пък не знаят, а 38 на сто не са чували за Мълър. Тези, които са го чували, са разделени - 32% го подкрепят, а 30% - не.

Данните показват малък спад на подкрепата и увеличаваща се степен на несигурност сред американците относно работата на Мълър през последните 2 месеца. През февруари 70% от американските граждани заявиха, че специалният прокурор трябва да приключи работата си.

54% от анкетираните отбелязват, че се доверяват на ФБР. Запитани дали смятат, че ФБР просто си върши работата или е предубедено към администрацията на Тръмп, 61% от респондентите са на мнение, че бюрото просто си върши задълженията, което е спад от 71 на сто през февруари.

Проучването е проведено в периода 10-13 април и в него са участвали 1 011 души.