Средният Запад ще реши битката за Белия дом, след като Доналд Тръмп успя да извоюва победа във Флорида и Тексас.

Изнесените до момента данни показват, че Пенсилвания, Мичиган и Уисконсин ще са ключът към победата. Важно е да се отбележи, че все още не са преброени всички бюлетини, изпратени по пощата, което може да отнеме няколко дни, така че данните изглеждат подвеждащи.

Байдън: Изявлението на Тръмп е скандално и безпрецедентно в историята на САЩ

Байдън: Изявлението на Тръмп е скандално и безпрецедентно в историята на САЩ

Байдън е готов да се бори в съда

При 64% от преброените бюлетини американският лидер води в Пенсилвания с близо 700 000 гласа (2,96 милиона гласа или 55%). В Мичиган при 82% от преброените бюлетини Тръмп води с 200 000 гласа (51,5%), а в Уисконсин Джо Байдън има преднина от 0,3% или под 10 000 гласа при 95% от обработените протоколи.

Все още не са ясни резултатите от Невада, Северна Каролина и Джорджия. В Невада Байдън има преднина от над 20 000 гласа (50%) при 67% от обработените протоколи. В Северна Каролина и Джорджия Тръмп има добра преднина. В първия щат американският лидер води с под 100 000 гласа (50%) при 94% от обработените протоколи, а в Джорджия при 94% от преброените бюлетини Тръмп има преднина също под 100 000 гласа.

Байдън се приближава до Белия дом с ключови победи в Аризона и Мейн

Байдън се приближава до Белия дом с ключови победи в Аризона и Мейн

Байдън има 236 събрани гласа в Избирателната колегия

В момента Джо Байдън е събрал 238 електорални гласа в Избирателната колегия от необходими 270 за победа, а Доналд Тръмп - 213. За Байдън са гласували повече от 68 милиона американци, а за Тръмп - малко над 66 милиона.

Бившият вицепрезидент на САЩ е по-близо до победата, но се нуждае от победи в Уисконсин, Мичиган и Невада.

Исторически избори в САЩ: Байдън води
на живо

Исторически избори в САЩ: Байдън води

Изборът Байдън или Тръмп е избор на радикално различно бъдеще...