Специалната прокуратура за организираната престъпност в Белград е съобщила, че под ударите на Закона за отнемането на незаконно придобитото имущество ще попадне и сръбският наркобос Сретен Йосич, предаде БНР.

Припомняме, той беше арестуван преди две седмици от сръбските власти по подозрение, че е организирал атентата срещу известния хърватски журналист Иво Пуканич през октомври миналата година.

Сръбските медии го замесиха и в убийството на българските наркобосове Поли Пантев, Косьо Самоковеца и Иван Тодоров - Доктора.

В началото на април Сретен Йосич, давайки показания пред Белградския окръжен съд по друго шумно дело, заяви че месечният му доход е 600 евро, но както съобщават медиите в Сърбия той е плащал 100 000 евро годишен наем на Мира Маркович за вилата на покойния югославски президент Слободан Милошевич в елитният белградски квартал "Дедине".

Йосич има фирма в консултантския бизнес, но тя работила "на загуба".

Според мнозина това несъответствие в състоянието на Йосич е накарало властите в Сърбия да започнат ново разследване срещу него.

Специалната прокуратура проверява и произхода на имуществото на организатора на атентата срещу сръбския премиер Зоран Джинджич-Милорад Легия, както и срещу представителите на Земунския криминален клан.