Тази вечер станаха известни 10 от финалистите на музикалния конкурс „Евровизия", който през тази година се провежда в Баку.

На първия полуфинал, който беше излъчен пряко по БНТ, бяха класирани румънската група Mandinga, молдовският изпълнител Паша Парфений, исландците Грета Салоуме и Йоунси, унгарската рокгрупа Compact Disco, руските „Бурановски  баби", изпълнителката от Дания Солуна Самай, албанската певица Рона Нишлиу, представителката на Кипър Иви Адаму, гъркинята Елефтерия Елефтериу и дуетът  Jedward, който за втора поредна година представя на Ирландия "Евровизия". .

Още 10 финалисти ще бъдат излъчени на  втория полуфинал, който ще се проведе на 24 май. В него ще участват представителите на Сърбия, Македония, Нидерландия, Малта, Беларус, Португалия,   Украйна, България, Словения, Хьрватска, Швеция, Грузия, Турция, Естония, Словакия, Норвегия, Босна и Херцеговина, Литва.

На финала към 20-те песни, определени с гласуване на полуфиналите, ще се присъединят и тези от страните основателки на конкурса, известни като „Голямата петорка" - Германия, Испания, Великобритания, Франция и Италия. Азербайджан също отива директно на финала като страна домакин.

Победителят в конкурса ще бъде определен на 27 май чрез гласуване от професионали жури и от телевизионните зрители.