Младите хора не са пощадени от коронавируса - пациентите под 50 години съставляват значителен дял от тези, които се нуждаят от хоспитализация. Това заяви генералният директор на Световната здравна организация на СЗО Тедрос Адханом Гебреисус на брифинг за медиите.

"Всеки ден научаваме повече за този вирус и за болестта, която причинява. Едно от нещата, които научаваме, е, че въпреки че по-възрастните хора са най-силно засегнати, по-младите не са пощадени." - посочи Гебреисус.

По думите му, данните от много страни ясно показват, че хората под 50 години съставляват значителен дял от пациентите, които се нуждаят от болнично лечение.

627 нови жертви на пандемията в Италия, заразените са 47 021

627 нови жертви на пандемията в Италия, заразените са 47 021

В света заразените са над 274 000...

"Днес имам послание за младите хора: не сте непобедими. Този вирус може да ви остави в болница в продължение на седмици или дори да ви убие. Дори и да не заболеете, изборът, който правите къде да отидете, може да бъде разликата между живота и смъртта за някой друг. Благодарен съм, че толкова много млади хора разпространяват информацията, а не вируса." - каза още директорът на СЗО.

Той подчерта , че солидарността е ключът към победата над COVID-19 - солидарността между държавите, но и между поколенията.

"Благодарим ви, че се вслушвате в призива ни за солидарност, солидарност, солидарност", обърна се Тедрос Адханом Гебреисус към световната общественост.