САЩ се опитват да накарат Иран да се предаде чрез налагането на санкции. Това заяви вицепрезидентът на Ислямската република Ешак Джахангири, цитиран от "Ройтерс".

През миналата седмица САЩ върнаха санкциите срещу Ислямската република. Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че компаниите, които търгуват с Иран, ще им бъде забранено да правят бизнес със Съединените щати.

"Първият ни приоритет при ситуацията със санкции е да работим за управление на страната по начин, който ще доведе до най-малка вреда за живота на хората", каза Джахангири, цитиран от местната агенция "Фарс".

"Америка се опитва чрез прилагане на различен натиск върху нашето общество да ни принуди да отстъпим и да се предадем", добави той.

Президентът Хасан Рохани направи подобен коментар като на заместника си.

Иран "скочи" на САЩ за санкциите срещу Турция

Иран "скочи" на САЩ за санкциите срещу Турция

Подобно отношение към страна-член на НАТО е срамно

"Няма да позволим на врага да ни постави на колене. Ако врагът мисли, че ще ни победи, те ще вземат тази надежда със себе си в гроба", предупреди държавният глава.

Според него Вашингтон предприема действия, които унищожават условията за преговори.

"Имаше условия за преговори и ние преговаряхме. Самите те унищожиха моста. Ако ни казвате истината, елате и отново вдигнете моста", призова той.

Преди дни върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи забрани да се преговаря със САЩ.

Хаменеи забрани на Иран да преговаря със САЩ
Обновена

Хаменеи забрани на Иран да преговаря със САЩ

Това заяви върховният лидер на Ислямската република