Стивън Падок, мъжът, който изби десетки хора в Лас Вегас през миналата седмица, е залагал до 1 млн. долара на нощ и често е пиел хапчета "Валиум" за тревожност, съобщава "Индипендънт".

В показания под клетва, които 64-годишният Падок е дал като част от гражданско дело, което е завел срещу хотел, където по думите му той се е подхлъзнал и паднал, някогашният счетоводител се самоопределил като голям прахосник, който често е бил "компенсиран" със стаи от казината, които е посещавал.

Стрелецът от Лас Вегас правил план на стрелбата

Стрелецът от Лас Вегас правил план на стрелбата

Ръкописна бележка разкрива пъклен план

Той също така е твърдял, че в един момент е бил "най-големият играч на видео покер в света".

Той също така се е хвалил, че в апогея си през 2006 г. е играел комар средно по 14 часа дневно, 365 дни в годината. "Играех комар през цялата нощ, спях през деня", изтъкнал той.

Запитан дали някога е посещавал хотелския басейн, Падок отговарял: "Не се излагам на слънце."

Подробностите за показанията в размер на 97 страници, до които са се сдобили от СиЕнЕн, идват докато полицията в Лас Вегас, заедно с федерални агенти, все още се опитват да открият мотива за атаката, извършена срещу около 22 хил. души, които присъстваха на музикален фестивал, провеждащ се на открито пред прозорците на хотела, откъдето Падок откри огън.

Стрелецът от Лас Вегас е имал таен живот

Стрелецът от Лас Вегас е имал таен живот

Приятелката му не е знаела за намеренията му...

Известно е, че през последните месеци той е купувал все повече и повече оръжия - властите досега откриха 47 огнестрелни оръжия в различни негови имоти и коли. Разследващите полицаи са се съсредоточили върху финансите на Падок като част от опита им да потърсят нещо, което може да е предизвикало действията му, но досега не са открили почти нищо.

По време на показанията си Падок е бил запитан дали е имал добри отношения с доктора, който му е предписал хапчетата. Той отговорил, че му плащал годишна такса и имал добър достъп до него.