Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще бъде информиран за усилията за разработване на ваксината срещу COVID-19, съобщава "Ройтерс".

Вероятно ще даде изявление, заяви съветникът на Белия дом Келиан Конауей, след като Русия обяви, че е одобрила ваксина срещу новия коронавирус.

"Президентът получава актуализация за ваксината днес в Белия дом. Сигурна съм, че той ще обяви това на открито събитие пред пресата, а вероятно и на брифинга си за пресата по-късно днес", каза Конуей в интервю за Fox News.

Русия първа в света регистрира ваксина против Covid-19, обяви Путин
Обновена

Русия първа в света регистрира ваксина против Covid-19, обяви Путин

Владимир Путин разкри, че едната му дъщеря вече е получила от ваксината

Американският министър на здравеопазването и човешките услуги Алекс Азар коментира, че е по-важно да има безопасна и ефективна ваксина срещу коронавирус, отколкото да бъдеш първият, който произвежда ваксина.

Важно е да има прозрачни данни за ваксината, за да се докаже нейната безопасност и ефикасност. Той също така отбеляза, че САЩ имат шест ваксини в разработка по инициативата за операция Warp Speed.

Конауей изрази скептицизъм относно тестовете, подкрепящи твърдението на Русия, че е разработила ваксина срещу COVID-19. "Американските стандарти са толкова по-строги. Нашата FDA у нас определя стандартите и това, което разбирам от съобщението на Русия, е, че това въобще не е близо до нас."

Москва нарече първата ваксина против коронавирус "Спутник V"

Москва нарече първата ваксина против коронавирус "Спутник V"

Името на новата ваксина е препратка към един от най-големите научни и технологични успехи