Брекзитът очаквано доминира на срещата между британския премиер Тереза Мей и американския президент Доналд Тръмп вчера вечерта. 

Според Мей, това е шанс за растеж на британската икономика. За Тръмп обаче планът, който тя предлага за времето след "развода" с ЕС може да застраши търговското споразумение със САЩ. 

Според него, това, което предлага Мей, не е същото, за което са гласували британците на референдума. 

"Казах ѝ как да го направи, но тя не ме послуша", заяви той пред "Сън".

Припомняме, че начинът, по който Кралството ще излезе от Съюза разклати сериозно самото британско правителство, като ключови министри-привърженици на "твърд Брекзит" подадоха оставки. 

Проучване на YouGov показва, че едва 13% от запитаните считат сделката с Брюксел за добра в този вид. Преговорите за излизането от Общността продължават по-късно този месец, но и от ЕС признаха, че няма да бъдат леки. 

Мей публикува вчера Бяла книга със своя план и ЕС ще се произнесе, когато се запознае с него, но главният преговарящ Мишел Барние вече изрази резервите си. 

Самият Тръмп определи бившия външен министър Борис Джонсън като чудесен кандидат за премиер, защото винаги получава това, което иска. 

Протести посрещнаха Тръмп в Лондон

Протести посрещнаха Тръмп в Лондон

Демонстрантите обвиниха американския президент в расизъм

Скандалите около Брекзит разклатиха и поста на Мей сред консерваторите. Джонсън е сред фаворитите за лидер на партията. 

Както бе съобщено по-рано, Тръмп пристигна вчера на 4-дневно посещение в Лондон. 

Той бе "посрещнат" от протести, а проучванията показват, че обществото е разделено в оценката си за управлението му. 

Това се случва въпреки хвалбите на Тръмп, че британците го обичат. 

Демонстрантите го обвиниха в расизъм, а в социалните мрежи не бяха спестени и критики към Мей, която "разпънала червения килим за еди женомразец".